14.03.19

Wandelen voor Water op herhaling

Na een succesvolle deelname aan 'Wandelen voor Water' in 2017 gaan veel leerlingen van de groepen 7 en 8 opnieuw de uitdaging aan!

Zes kilometer wandelen met zes liter water in een rugzak. Dit om te ervaren hoe dat is voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden die dagelijks water moeten halen voor de hele familie.
En om geld in te zamelen voor het waterproject van Stichting Namelok in Kenia. De mensen in Kenia graven zelf een waterput, stichting Namelok plaatst vervolgens een waterpomp.
 
Aan het evenement 'Wandelen voor Water' doen in onze omgeving de volgende basisscholen mee:

  • Leander uit St. Anthonis en Ledeacker (Donderdag 21 maart)
  • Bakelgeert uit Boxmeer (Vrijdag 22 maart)
  • De Zonnewijzer uit Westerbeek (Vrijdag 29 maart)
In 2017 lukte het de scholen om enkele waterpompen bij elkaar te lopen. Hopelijk gaat dat ook dit jaar weer lukken. Voorafgaand aan de wandeling gaan wij, Ferdi en Inge van stichting Namelok, op school vertellen
over onze werkzaamheden in Kenia en geven uitleg over de wandeling. We hopen op de desbetreffende dagen op veel belangstelling, goed weer en een gezellige wandeling. Dit alles voor nieuwe waterpompen in Kenia.
 
Informatie over stichting Namelok

Wij, Ferdi Verberk en Inge Vloet uit Sint Anthonis (Stichting Namelok) zijn sinds 2005 actief in Kenia middels een waterproject. We vertellen gemeenschappen waar ze het beste een waterput kunnen graven.
Als het grondwater is bereikt helpen we de desbetreffende gemeenschap met het maken van een fundering en het plaatsen van een waterpomp. Voor meer informatie: www.namelok.nl
 

 

Terug

Graag wat meer informatie?

Vul hieronder de gegevens in, en wij nemen contact met je op!

Partner van Natuurlijk Sint Anthonis