Kunst en Cultuur

In 1994 ontstond de gemeente Sint Anthonis uit een fusie van de voormalige gemeente Oploo c.a. en de voormalige gemeente Wanroij. In de aanloop naar deze samenvoeging werden ook de initiatieven voor exposities van 'eigen' kunstenaars in beide gemeenten gebundeld. Lokale kunstenaars hebben in het gemeentehuis hun expositie- en ontmoetingsplek om elkaar te inspireren én een bijdrage te leveren aan een positief, cultureel leefklimaat in de gemeente.

Platform Natuurlijk Sint Anthonis ondersteunt en draagt bij de uitstraling en herkenning van Sint Anthonis als toonaangevend Kunstdorp  met landelijke, en zelfs internationale bekendheid te vergroten, met het  doel het beeldmerk van Sint Anthonis als Kunstdorp te versterken. Unieke Watertappunten in de vorm van in het oogspringende kunstobjecten in alle kernen werden in de afgelopen jaren gerealiseerd. Alle Watertappunten zijn voorzien van een QR-code zodat het verhaal achter het Kunstwerk kan worden gelezen.

Aanvullend daarop en passend in het grotere plan wordt er gewerkt aan de verfraaiing van de Rotonde (N272 - N602) bij de entree van Sint Anthonis. Door een imposant kunstwerk:  een indrukwekkende boom met takken die verwijzen naar alle dorpskernen en voor elke inwoner een blaadje, zal  voor alle passanten en bezoekers vanuit alle richtingen in een oogopslag duidelijk zijn dat hier sprake is van een Kunstdorp.
Daarnaast worden in samenwerking met diverse partijen plannen voor meer kunst in de natuur uitgewerkt.


Filter zoekactie

Watertappunten

Graag wat meer informatie?

Vul hieronder de gegevens in, en wij nemen contact met je op!

Partner van Natuurlijk Sint Anthonis