Watertappunten Gemeente

Stichting Platform Natuurlijk Sint Anthonis nam het initiatief om watertappunten in de gemeente Sint Anthonis te plaatsen. In samenwerking met kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek, de gemeente Sint Anthonis, lokale ondernemers en Brabant Water ontstonden acht van deze watertappunten: in de zeven kerkdorpen en voor het buurtschap Rijkevoort-De Walsert.

Bij de presentatie van het voorstel was er een idee van een ronde buis in de vorm van een chromen wandelstok met een drukknop als doseerkraan. De Westerbeekse kunstenaar Juul Baltussen zag echter direct mogelijkheden om met deskundige hulp ten aanzien van een gezonde en goede watervoorziening de watertappunten in een metalen vorm gestalte geven, waarbij de lokale situatie mede de vormgeving bepaalde. Na overleg en met goedkeuring van de gemeente Sint Anthonis werd het idee van Juul Baltussen uitgewerkt en tot stand gebracht.

Juul benaderde het plan op eigen wijze en bezocht steeds eerst de plaats waar het watertappunt zou komen, sprak met omwonenden of andere dorpsgenoten en verdiepte zich in de lokale historie van de betreffende plaats. Daarna ontwikkelde zich bij de kunstenaar een ontwerp van het watertappunt en begon hij dat idee gestalte te geven in cortenstaal. Op deze wijze ontstonden er acht verschillende kunstzinnige watertappunten.

Kunstsmid Juul Baltussen heeft de gemeente Sint Anthonis verfraaid met een achttal kunstzinnige watertappunten in een gemeente die overigens al meerdere kunstwerken van deze kunstenaar in de openbare ruimte heeft.

Terug

Locatie

Gemeente Sint Anthonis

Graag wat meer informatie?

Vul hieronder de gegevens in, en wij nemen contact met je op!

Partner van Natuurlijk Sint Anthonis