26.02.18

Lezing Bisschop de Korte bij Cicero

Op maandag 26 februari betreedt bisschop Gerard te Korte het podium van Cicero. De Katholieke Kerk is de oudste nog steeds functionerende organisatie ter wereld. Al jaren staat de Kerk echter voor grote uitdagingen door ondermeer krimp van de katholieke gemeenschap en negatieve publiciteit. Waar staat de Kerk anno 2018 en hoe ziet de toekomst er uit?

De Katholieke Kerk is de oudste nog steeds functionerende organisatie ter wereld. Al jaren staat de Kerk echter voor grote uitdagingen door ondermeer krimp van de katholieke gemeenschap en negatieve publiciteit. Waar staat de Kerk anno 2018 en hoe ziet de toekomst er uit?

Gerard de Korte (1955) is sinds mei 2016 bisschop van ’s-Hertogenbosch. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht. In 1994 promoveerde hij tot doctor in de theologie. Op 21 juni 2015 werd hij verkozen tot ‘Theoloog des vaderlands’. De Korte vertelt bij Cicero over de recente geschiedenis van de Katholieke Kerk, gaat in op actuele onderwerpen aangaande de Kerk en laat de uitdagingen waar de Kerk voor staat – nu en in de toekomst – de revue passeren. Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 26 februari naar het boeiende verhaal van bisschop Gerard de Korte te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat. Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt ons natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.

Terug

Details

Start

20:00

Prijs

€ gratis

Locatie

MFC Oelbroeck

Website

www.cicerosintanthonis.nl

Graag wat meer informatie?

Vul hieronder de gegevens in, en wij nemen contact met je op!

Partner van Natuurlijk Sint Anthonis